Rosea Dans

Rosea Dans är ett treårigt utvecklingsprojekt som har som vision att etablera sig som dansensemble på Sjöängen Askersunds kulturhus. Ensemblen består av yrkesverksamma dansare som har regional anknytning till Örebro län på något vis. 

Ensemblen jobbar med djupgående tematisk research under längre arbetsperioder och har urpremiär på Sjöängens stora scen för att sedan ge sig ut på en årlig länsturné. Turnén gör nedslag i ett flertal städer och värnar om den unga som den äldre publiken. Turnerandet ämnar sprida dansscenkonst till alla människor i hela länet oavsett geografisk plats. 

De teman som undersöks de första åren är ”objekt, kropp och dess relation, genom ett fenomenologiskt perspektiv”, ”anatomi och natur” och ”lyssnandet som rörelse”. Kollektiva arbetsmetoder och fokus på koreografi som praktik är dansarnas utmaningar. De  improviserar, reflekterar och skapar i en jämlik kreativ miljö. 

Förutom genuina researchprocesser och föreställningar hålls öppna repetitioner för konststuderande och fria kulturutövare samt workshops och publika samtal för allmänheten. 

Nära Sjöängen ligger naturreservatet Fagertärn i vilken sjö den ovanliga röda näckrosen växer, därav namnet Rosea Dans. Näckrosen är ett känt resmål för många och så småningom även Rosea Dans! 

Ensemblen jobbar med djupgående tematisk research under längre arbetsperioder och har urpremiär på Sjöängens stora scen för att sedan ge sig ut på en årlig länsturné.

Dansensemble

Ellinor Ljungkvist Foto: Vasilis Pargoustzis

Ellinor Ljungkvist

Koreografen Ellinor Ljungkvist koreograferar, samordnar och turnélägger. Hon initierar research- och produktionsprocesser. Deltar vid premiär, turné, workshops samt genomför evenemang för regionala kulturella inslag.

Jessica Andrenacci

Jessica Andrenacci

Dansare Jessica Andrenacci medverkar som dansare och deltar i research, produktion, premiär och turné samt uppträdande för regionala kulturella inslag. 
Love Andersson

Love Andersson

Dansare Love Andersson medverkar som dansare och deltar i research, produktion, premiär och turné samt uppträdande för regionala kulturella inslag.

Signe Willmarsson

Signe Willmarsson

Dansaren Signe Willmarsson medverkar som dansare och deltar i research, produktion, premiär och turné samt uppträdande för regionala kulturella inslag. 
Mira Jägemar

Mira Jägemar

Dansaren Mira Jägemar medverkar som dansare och deltar i research, produktion, premiär och turné samt uppträdande för regionala kulturella inslag.

H

Lovisa Abrahamsson

Dansaren Lovisa Abrahamsson medverkar som dansare och deltar i research, produktion, premiär och turné samt uppträdande för regionala kulturella inslag. 

Mikael Karlsson

Musikern Mikael Karlsson medverkar som kompositör och musiker. Han producerar och skapar musik för varje nytt verk. 

Christel Molin

Producenten Christel Molin organiserar för produktion och utåtriktad verksamhet, turnélägger samt projektutveckling. 

Med stöd av Askersunds kulturhus Sjöängen, Region Örebro län och Kulturrådet i form av utvecklingsmedel för regional kulturutveckling och verksamhetsbidrag.

© 2022 gala dance bergslagen

close